Voor een kerstfeest!

Boek de Kerstsaxofonist

Wilt u meer informatie over deze kerstact? Vraag vrijblijvend een offerte aan...

Check beschikbaarheid!

Kerst en de Saxofoon

Sinds de jaren 80/90 steeg de populariteit van de saxofoon en was het instrument steeds vaker terug te horen op de radio. Ook kerst is een uitermate geschikte gelegenheid voor de saxofoon. De heldere, maar zeker ook zwoele warme klanken van de saxofoon zijn vaak populair in kerstliedjes. Veel bekende saxofonisten brachten kerstalbums uit en de klassiekers werden steeds vaker door saxofonisten uitgevoerd.

Echter begonnen saxofonisten al eerder met het maken van kerstmuziek. Een van deze muzikanten die hiermee veel succes kende was Charlie Parker. De Amerikaanse componist en altsaxofonist nam in 1948 ‘White Christmas’ op waarbij hij werd begeleid door de trompet, piano, contrabas en drums. Echte jazzy sounds dus om de kerstsfeer goed tot zijn recht te laten komen. 

Veel artiesten volgden. Coleman Hawkins recorde in juli 1957 in New York ‘Christmas in the Valley’ met vijf andere saxofonisten. Ook David Sandborn, John Coltrane en Gene Ammons brachten versies van bekende kersthits uit en de saxofoon was niet meer weg te denken uit de decembermaand.

Opvallend is het feit dat de klassiekers ‘Have Yourself a Mery Little Christmas’ en ‘The Christmas Song’ favoriet zijn onder de saxofonisten. Tientallen muziekanten gaven hun eigen draai aan de bekende nummers en creëerde zo talloze versies met unieke geluiden. Let maar eens op zodra je een jazz-kerstliedje voorbij hoort komen, grote kans dat de saxofoon er niet in ontbreekt!

Kortom, om uw feestdagen te laten slagen boekt u Saxojoe met de ‘DJ en Sax Show’ of als DJ met Saxofonist!